Landal Marker Wadden, een uniek verblijf op een eiland

0
2957
Landal Marker Wadden
De eilandhuisjes op Landal Marker Wadden

Marker Wadden, de nieuwe eilandengroep in het Markermeer, is een initiatief van Natuurmonumenten. Het is één van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Alleen het Haveneiland van Marker Wadden is toegankelijk voor publiek. In de havenkom liggen vier eilandhuisjes, die verhuurd zullen worden door Landal GreenParks. Vanaf de zomer 2020 kunnen gasten er voor een kort verblijf gebruik van maken. De verhuuropbrengsten worden geheel terug gegeven aan de natuur.

4 Duurzame Eilandhuisjes ingericht door Ikea

Het Haveneiland op Marker Wadden biedt prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. Op dit onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het drukke dagelijkse leven. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoekstation. De vier kleine eilandhuisjes (4/5 persoons) die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door Ikea en geheel energieneutraal. Ver weg van alles, midden in de natuur. Bekijk ze alvast hier!

Woonkamer Landal Marker Wadden Ikea
De woonkamer van de eilandhuisjes ingericht door Ikea
Slaapkamer Landal Marker Wadden Ikea
De slaapkamer van de eilandhuisjes ingericht door Ikea

Opbrengsten naar de Natuur

Voor Natuurmonumenten was het vanzelfsprekend dat Landal als expert op het gebied van duurzame vakanties de verhuur verzorgt. Voor Landal GreenParks staat het ontdekken en beleven van de natuur voorop en de kans mee te investeren in onderzoek en natuurbehoud. Landal verdient niets aan de Marker Wadden, alle opbrengsten komen ten goede aan de natuur.

Landal Marker Wadden Uitzicht
Eilandengroep Marker Wadden

Eilandengroep Marker Wadden

Natuurmonumenten heeft de ambitie om van Marker Wadden een grote eilandengroep te maken van 10.000 hectare, die wordt aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Samen met Rijkswaterstaat wordt de natuur in het Markermeer hersteld en komt er nieuwe leefruimte voor vogels en vissen, maar ook voor mensen die hier kunnen uitwaaien. Het Haveneiland is open voor publiek. Het eiland is nog in ontwikkeling. De vier eilandhuisjes komen volgend voorjaar in de verhuur, dan hervat ook de veerboot die tot vorige maand regelmatig bezoekers naar het eiland bracht, de afvaarten.

Landal Marker Wadden Natuur
Leefruimte voor vogels en vissen

Ambitie Landal en Natuurmonumenten

Landal GreenParks en Natuurmonumenten hebben samen de ambitie om mensen een onvergetelijke ervaring in de natuur te geven. Door met elkaar een positieve impact op de natuur te realiseren, creëren zij de natuurbeschermers van de toekomst.

Meer informatie over het project Marker Wadden staat op www.markerwadden.nl

Landal Marker Wadden Eiland
Het Haveneiland op Marker Wadden

Informatie en Pre-sale Landal Marker Wadden

Op de website bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en voor de pre-sale; je krijgt hiermee als eerste de mogelijkheid om een verblijf te boeken.

UPDATE: De datum van de pre-sale is inmiddels bekend! Woensdag 20 mei tussen 10.00 en 13.00 uur kun je als eerste een verblijf reserveren op Landal Marker Wadden. Als je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief krijg je op 20 mei een e-mail met de link waarmee je als eerste kunt reserveren met aankomsten vanaf vrijdag 26 juni. In verband met Corona zijn er voorlopig twee in plaats van vier eilandhuisjes beschikbaar voor de verhuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in